MT: Lipsa toaletelor din zonele turistice, gravă, dar nu de competenţa instituţiei

Ministerul Turismului a calificat, sâmbătă, lipsa toaletelor publice din zonele frecventate de turişti drept "o problemă gravă", dar care nu ţine de competenţa ministerului, ci "exclusiv de administraţiile publice locale şi Administraţia Naţională a Drumurilor".

32 afișări
Imaginea articolului MT: Lipsa toaletelor din zonele turistice, gravă, dar nu de competenţa instituţiei

MT: Lipsa toaletelor din zonele turistice, gravă, dar nu de competenţa instituţiei (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii ministerului au discutat aceste aspecte atât cu primari şi cu preşedinţi de consilii judeţene, cât şi cu conducerea Automobil Clubul Român", se precizează într-un comunicat al ministerului, remis MEDIAFAX.

Ministerul recomandă "familiei sau prietenilor" Corinei Martin, preşedinta ANAT - organizaţia care a reclamat lipsa de implicare a autorităţilor centrale şi locale în campania "Toaleta" - "să se adreze primăriilor conduse de colegii lor PSD", dacă doresc "să vândă toalete ecologice către administraţiile publice locale".

De asemenea, Ministerul Turismului se declară surprins de poziţia preşedintei ANAT, Corina Martin, "faţă de acţiunile ministerului de promovare externă a României ca destinaţie turistică" şi crede că ANAT riscă să se transforme "dintr-o asociaţie reprezentativă pentru agenţiile de turism într-un instrument PSD folosit în bătălia politică".

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a reclamat lipsa de implicare a autorităţilor centrale, printre care şi Ministerul Turismului, precum şi a autorităţilor locale în cazul campaniei "Toaleta", care urmăreşte să identifice zonele turistice deficitare la acest capitol.

Potrivit ANAT, o problemă importantă pentru imaginea României o constituie absenţa toaletelor din zonele turistice, în contextul în care în acest an se încearcă dezvoltarea turismului prin campanii de promovare sau legi precum cea a tichetelor de vacanţă.

"De la Ministerul Turismului nu s-a primit până în prezent niciun răspuns. Ne surprinde dezinteresul faţă de o problemă de infrastructură atât de uşor de rezolvat - amplasarea de toalete pentru turişti -, mai ales în condiţiile în care se derulează campanii de milioane de euro pe televiziuni externe. Este un paradox: Dacă nu ne interesează rezolvarea problemelor de infrastructură, pornind de la subiectul «minor» al amplasării de toalete pentru turişti, de ce ne luptăm pentru promovare externă cu atât interes?", se spunea într-un comunicat al ANAT.

Preşedintele ANAT, Corina Martin, declara în luna mai că România are nevoie de câteva mii de toalete publice amplasate pe traseele turistice, iar una dintre zonele deficitare din acest punct de vedere este Bucureştiul, unde turiştii întâmpină mari probleme în a găsi o toaletă.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici