MT va plăti Bechtel 420 de milioane de euro în 2009

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va plăti în acest an companiei Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, 420 de milioane de euro, în baza unui protocol încheiat între cele două părţi, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul de resort, Radu Berceanu.

16 afișări
Imaginea articolului MT va plăti Bechtel 420 de milioane de euro în 2009

MT va plăti Bechtel 420 de milioane de euro în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Din totalul sumei, 140 milioane euro reprezintă datorii neachitate de anul trecut şi 280 milioane euro contravaloarea lucrărilor care vor fi executate în acest an.

"Am semnat protocolul cu Bechtel pentru anul 2009 şi ne-am înţeles la plăţi şi anumite termene. Vom achita 140 milioane euro datorii lăsate de Orban (Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, n.r.) şi 280 milioane euro lucrări din anul acesta", a spus Berceanu.

Până la sfârşitul anului, Bechtel trebuie să finalizeze 42 de kilometri de autostradă, pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, şi un viaduct în Suplacu de Barcău.

În urmă cu două săptămâni, Berceanu a declarat că Ministerul Transporturilor va rezilia contractul cu Bechtel, dacă vor eşua negocierile pentru semnarea protocolului.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici