Mugur Isărescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania - Mediafax

Mugur Isărescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a devenit membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania, după ce în urmă cu un an el a fost primit ca membru corespondent al Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare din Spania.

96 afişări
Imaginea articolului Mugur Isărescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania

Mugur Isărescu, membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

În cadrul ceremoniei, desfăşurate marţi la Barcelona,preşedintele Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare,Gil Aluja, care este şi vicepreşedinte al Academiei Regalea Doctorilor, a subliniat că "Mugur Isărescu esteunica personalitate din străinătate admisă în două academiispaniole".

Ceremonia a fost condusă de Josep Casajuana, preşedinteleAcademiei Regale a Doctorilor din Spania,instituţie care datează din 1533, devenită printr-o lege din 1857Consiliul Înţelepţilor, iar din 1989 primind titlul de ReialAcademia de Doctors.

"Mulţumindu-vă, excelenţa voastră domnule preşedinte, pentruonoarea de a-mi susţine intrarea într-una dintre cele mairespectabile instituţii regale din Spania - continuatoare acelebrei Adunări a celor 100 de Înţelepţi ai Spaniei - vreau să văasigur de sentimentele mele de adâncă gratitudine şi, totodată, dedorinţa mea de a contribui, prin toate eforturile, la realizareaînaltelor scopuri ale acestei instituţii de notorietate pe planinternaţional. Mulţumesc excelenţelor voastre, domniloracademicieni, pentru generoasa primire şi sper să merit o asemeneamare onoare", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a prezentat dizertaţiaintitulată "Finanţarea dezechilibrului extern şi ajustareamacroeconomică în condiţiile crizei financiare. CazulRomâniei".

Isărescu a precizat că, în cazul României, unele ajustări ar fifost foarte dureroase fără asistenţă financiară externă.

"În acest context, acordurile cu UE şi cu FMI au furnizat douăelemente esenţiale pentru economia românească: acoperireadeficitului de finanţare externă şi credibilitatea", a spusguvernatorul BNR.

Academia Regală a Doctorilor din Spania are 100de academicieni şi 50 de membri corespondenţi. Preşedinte de onoareeste Regele Juan Carlos I. Academicieni şi membrii corespondenţisunt cuprinşi în cinci secţiuni: ştiinţele sănătăţii, ştiinţelesociale, ştiinţele umaniste, ştiinţele experimentale şi ştiinţeletehnologice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici