Naftogaz şi Rompetrol au încheiat un acord preliminar pentru o reţea de benzinării în Ucraina

Compania ucraineană de stat Naftogaz şi Rompetrol Group au semnat luni un memorandum de cooperare care prevede, printre altele, înfiinţarea unei companii mixte care să creeze şi să dezvolte o reţea de benzinării în principalele regiuni şi oraşe din Ucraina.

218 afișări
Imaginea articolului Naftogaz şi Rompetrol au încheiat un acord preliminar pentru o reţea de benzinării în Ucraina

Naftogaz şi Rompetrol au încheiat un acord preliminar pentru o reţea de benzinării în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În viitor, sperăm să aducem numărul de benzinării ale acestui proiect mixt la 700. Totodată, vom oferi clienţilor atât carburanţi premium cât şi economici", a declarat într-un comunicat vicepreşedintele Naftogaz, Yevhen Korniiciuk.

Memorandumul mai prevede creşterea capacităţii Naftogaz de transport al ţiţeiului şi produselor petroliere, crearea şi dezvoltarea unui sistem de piaţă secundară de logistică pentru produse petroliere, îmbunătăţirea standardelor de calitate şi introducerea unor tehnologii avansate de marketing european pe piaţa ucraineană de produse petroliere.

Directorul general al Rompetrol, Zhanat Tussupbekov, a declarat că grupul este prezent pe piaţa ucraineană a produselor petroliere din 2009 şi o consideră prioritară.

Rompetrol Group este reprezentat în Ucraina de Rompetrol Ukraine, cu sediul în Odessa, care livrează produse petroliere de la rafinăria Petromidia din România.

Rompetrol Group, deţinut de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, are sediul la Amsterdam şi desfăşoară operaţiuni în 12 ţări, având active în Franţa, România, Spania şi sud-estul Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici