Naspers vinde o firmă pe care a vrut să o fuzioneze cu eMag şi se va concentra pe compania românească

Grupul Naspers a anunţat luni vânzarea a două companii din Europa Centrală şi de Est unei firme de investiţii din Cehia pentru 201 milioane dolari, inclusiv a retailerului online Netretail, după eşecul unei fuziuni a acestuia cu eMag, urmând ca în regiune să se concentreze pe compania din România.

922 afișări
Imaginea articolului Naspers vinde o firmă pe care a vrut să o fuzioneze cu eMag şi se va concentra pe compania românească

Naspers vinde o firmă pe care a vrut să o fuzioneze cu eMag şi se va concentra pe compania românească

Astfel, grupul sud-african Naspers vinde Heureka, o platformă de comparare a preţurilor din Cehia, dar şi Netretail, companie de comerţ online din Cehia, pe care a cumpărat-o în 2012 împreună cu eMag, cu intenţia de a fuziona cele două afaceri pentru a crea o companie de top pe acest segment în Europa Centrală şi de Est.

"Pentru Naspers, tranzacţia este parte a strategiei în derulare pentru optimizarea structurii grupului. Naspers a preluat Netretail şi eMag în 2012 având planul de a fuziona cele două active pentru a crea o platformă ecommerce de top în Europa Centrală şi de Est. Viziuni strategice divergente au împiedicat finalizarea acestei fuziuni, iar Naspers a decis ulterior să se concentreze pe eMag ca platformă preferată de comerţ electronic în regiune", se arată într-un comunicat al Naspers.

Tranzacţia pentru vânzarea Heureka şi Netretail nu afectează alte afaceri ale Naspers în regiune, notează compania. Finalizarea tranzacţiei depinde de obţinerea avizelor antitrust.

Naspers a anunţat vineri că a încheiat un acord pentru a prelua controlul Avito, cel mai mare jucător de pe piaţa de anunţuri din Rusia, într-o tranzacţie în valoare de 1,2 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Astfel, Naspers ar urma să-şi majoreze participaţia la Avito de la 17% la 68%.

eMAG este cel mai mare magazin online din România, fiind prezent pe toate categoriile de produse: electronice, IT, electrocasnice, produse pentru copii, fashion, casă şi grădină, cărţi, sport, auto şi supermarket.

Magazinul online este deţinut de grupul Naspers 74,2% şi Iulian Stanciu - 25,8%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici