Naţionalism economic. De ce nu intrăm în Spaţiul Schengen? Ce crede profesorul de economie Mircea Coşa

1054 afișări
Imaginea articolului Naţionalism economic. De ce nu intrăm în Spaţiul Schengen? Ce crede profesorul de economie Mircea Coşa
Jumătate dintre români cred că ţara noastră ar fi deja membră a spaţiului Schengen dacă europenii nu s-ar opune. O arată un sondaj făcut de INSCOP pe tema naţionalismului economic. La studiu au participat 1.100de persoane cu background divers.
 
Mai mulţi români sunt de părere că unele state UE blochează dezvoltarea ţării, iar trei români din patru se simt cetăţeni de mâna a doua.
 
„Europa, aşa cum este ea acum, nu este nici o societate de binefacere şi nici o societate de a vrea răul altuia. Este o piaţă, un ansamblu politic pe care trebuie să-l înţelegem aşa cum este”, a spus profesorul de economie Mircea Coşa la ŞTIU, pe Aleph News.
 
„Intrăm pe piaţa Europei, avem concurenţi, avem interese, au şi alţii interese lor. E o luptă pentru un loc cât mai bun pe această piaţă şi câştigă cei care din punct de vedere politic au iniţiative, pot să-şi pună avantajele în relief în aşa fel încât Europa să-i ajute”, adaugă Mircea Coşa.
 
Sunt şi multe ţări care au avut de câştigat de pe urma Uniunii Europene, de exemplu Portugalia, Spania, Franţa şi Germania. Dar economia românească are încă multe probleme.
 
„De ce nu intrăm în Schengen? Aici e o problemă mai complicată pe care a avut-o România. Permiţând unor ţări să aibă paşaport românesc, chiar dacă suntem fraţi de sâge cu ei, am supărat Europa. Noi încă suntem departe de a avea o economie competitivă în plan european şi de aceea primim comenzi”, consideră Mircea Coşa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici