Navele cu oile exportate din România, în drum spre destinaţie, după deblocarea Canalului Suez

Cele 11 nave cu animale exportate din România, care au plecat din portul Constanţa spre ţări din Golful Persic, pe ruta Canalul Suez, sunt în drum spre locul de destinaţie, după deblocarea Canalului Suez şi prioritizarea acestor tipuri de nave la traversare.

6703 afișări
Imaginea articolului Navele cu oile exportate din România, în drum spre destinaţie, după deblocarea Canalului Suez

Sursa foto: profimedia

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) transmite, marţi, situaţia celor 11 nave cu animale destinate exportului, care au plecat din portul Constanţa, având ca destinaţie ţări din Golful Persic, cu ruta prin Canalul Suez.

După deblocare, s-a solicitat şi s-a obţinut din partea guvernului egiptean prioritizarea la traversarea Canalului Suez pentru navele cu animale la bord.

Astfel, potrivit ANSVSA, şase nave care au plecat din portul Constanţa în perioada 16 – 23 martie au traversat Canalul Suez luni, iar marţi seara este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania şi în cursul zilei de miercuri în Arabia Saudită.

„Cinci nave care au plecat din portul Constanţa în perioada 23 – 24 martie, conform informaţiilor primite, vor finaliza traversarea Canalului Suez astăzi, 30.03.2021. Două dintre acestea sunt deja angrenate în traversare, urmând ca imediat să se îndrepte către destinaţie”, transmite ANSVSA.

Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA îşi va înceta activitatea atunci când toate animalele de pe cele 11 nave vor ajunge la destinaţie.

Canalul Suez a fost deblocat, luni după-amiază, nava portcontainer Ever Given, care eşuase, fiind repusă în circulaţie, au anunţat autorităţile maritime egiptene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici