Negriţoiu (ASF): M-am angajat să facem un plan de analiză a situaţiei RCA pentru tinerii asiguraţi

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu a declarat, miercuri, la comisia pentru buget din Camera Deputaţilor, că va reanaliza până în februarie situaţia poliţelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atât de mari.

206 afișări
Imaginea articolului Negriţoiu (ASF): M-am angajat să facem un plan de analiză a situaţiei RCA pentru tinerii asiguraţi

Negriţoiu (ASF): M-am angajat să facem un plan de analiză a situaţiei RCA pentru tinerii asiguraţi (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Negriţoiu a fost audiat la comisia de buget a Camerei Deputaţilor, unde a răspuns mai multor întrebări ale deputaţilor.

”Trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului şi, în special, m-am angajat să facem un plan de analiză a situaţiei RCA pentru tinerii asiguraţi. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societăţile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt aşa de mari, să înţelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea şi m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat, să informez comisia şi, în acelaşi timp să vedem şi rezultatele din piaţă”, a spus Negriţoiu.

El a adăugat că în anul 2015 va fi o monitorizare permanentă a acestei probleme, arătând că va trebui să se definească noţiunea de tineret. ”Toţi au standarde diferite şi vrem să uniformizăm şi vrem să punem o presiune şi să eliminăm excesele şi tratamentele diferenţiale”, a mai arătat Negriţoiu.

El a adăugat că doreşte să trateze problema tinerilor ca fiind una specială. ”Vrem să tratăm problema tinerilor ca fiind una specială şi noi ne propunem o analiză la nivelul societăţilor de asigurări, va fi în trimestrul I anul viitor, când încep să ne notifice cu preţul şi o să ne uităm eventual la o standardizare sau la o modulare la nivelul societăţilor de asigurări a acestor preţuri”, a afirmat Negriţoiu, adăugând: ”Dacă este nevoie să mai modificăm ceva, noi modificăm”.

Comisia de buget din Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, propunerea formulată de deputatul PNL, Andreea Paul, pentru audierea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), săptămâna viitoare, în legătură cu situaţia poliţelor de asigurare auto RCA şi a scumpirii acestora.

Solicitarea PNL a venit după ce Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a organizat, marţea trecută, un miting de protest, la adresa comportamentului protecţionist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică faţă de companiile de asigurări. Mitingul a avut loc în faţa Palatului Parlamentului şi a sediului ASF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici