New York: Bank of America şi doi foşti directori ai băncii, acuzaţi de fraudă

Procurorul general din New York, Andrew Cuomo, a pus sub acuzare Bank of America (B of A), fostul director general executiv al instituţiei Kenneth Lewis şi pe fostul director financiar executiv Joe Price, pentru fraudă prin dezinformarea investitorilor în cazul achiziţiei Merrill Lynch.

49 afișări
Imaginea articolului New York: Bank of America şi doi foşti directori ai băncii, acuzaţi de fraudă

New York: Bank of America şi doi foşti directori ai băncii, acuzaţi de fraudă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Separat, Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de valori mobiliare din SUA, a anunţat că Bank of America a convenit să plătească o amendă civilă de 150 milioane de dolari şi să crească volumul de informaţie înaintată bursei, şi să îmbunătăţească practicile de guvernanţă corporatistă pentru a pune capăt unei investigaţii legată de dezinformarea acţionarilro cu privire la pierderile Merrill Lynch şi la bonusurile de 3,6 miliarde de dolari pregătite de banca de investiţii pentru angajaţi la scurt timp înainte de a fi preluată de B of A.

Acordul dintre SEC şi B of A necesită avizul unei instanţe de judecată înainte de a fi aplicat.

Însă acţiunea civilă intentată joi de Cuomo împotriva Bank of America ar putea afecta sever eforturile noului director general, Brian Moynihan, de a readuce pe linia de plutire cea mai mare bancă americană.

Lewis s-a retras la sfârşitul anului trecut din cauza presiunilor din partea opiniei publice şi din zona politică, după ce a petrecut patru decenii în structurile de conducere ale băncii.

Lewis, în vârstă de 62 de ani, devine astfel cel de-al doilea director general executiv din zona marilor companii de servicii financiare din SUA acuzat de fraudă în instanţe civile pentru conduita profesională din timpul crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici