New York Times: GM a încercat să fuzioneze cu Ford înainte de a intra în faliment

Conducerea General Motors (GM) a propus Ford în secret fuziunea celor doi mari producători auto, în vara anului 2008, cu aproape un an înainte de a intra în faliment, scrie cotidianul american New York Times (NYT).

413 afișări
Imaginea articolului New York Times: GM a încercat să fuzioneze cu Ford înainte de a intra în faliment

New York Times: GM a încercat să fuzioneze cu Ford înainte de a intra în faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Propunerea, care a şocat conducerea Ford, a venit din partea directorului general al GM la acel moment, Rick Wagoner, se arată în articolul New York Times, o adaptare a unei cărţi lansate de Bill Vlasic, şeful biroului din Detroit al publicaţiei. În Detroit îşi au sediul cei mai mari trei producători auto din SUA, GM, Ford şi Chrysler.

GM se confrunta cu o importantă criză de lichidităţi, în timp ce Ford avea la dispoziţie fonduri de 30 de miliarde de dolari. Acesta pare să fie motivul pentru care GM a încercat fuziunea cu principalul său rival din SUA.

Ideea, care a fost analizată la nivel teoretic mai mulţi ani, a fost respinsă de Ford.

GM a ieşit din faliment în iulie 2009, după ce a primit ajutoare guvernamentale de 50 de miliarde de dolari. Anul trecut, grupul american a înregistrat un profit de 4,7 miliarde de dolari, primul an pe plus din 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici