Nica: Datele economice din aprilie arată un prim semn pozitiv privind relansarea

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că datele prezentate de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind luna aprilie arată un prim semn al relansării economice, iar dacă aceste semnale se menţin "măsurile care au fost luate, forţate de acordul cu FMI" vor fi revizuite.

22 afișări
Imaginea articolului Nica: Datele economice din aprilie arată un prim semn pozitiv privind relansarea

Vicepremierul Dan Nica (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Nica a spus că la nivelul Guvernului există "un optimism moderat", în condiţiile în care datele financiare pe luna aprilie, prezentate de ministrul Finanţelor, arată "un prim semn pozitiv" în economie.

"Sperăm să se menţină acest trend şi în luna mai. A apărut un sentiment de încredere în economie, e adevărat timid şi firav, dar aceste prime semne sunt pozitive", a afirmat vicepremierul.

Nica a apreciat că, în funcţie de confirmarea acestor evoluţii pozitive, este posibil să fie reconsiderate şi unele măsuri luate de Guvern în contextul acordului cu FMI.

"Există premisele unei relansări economice. Dacă vom vedea că aceste semnale se menţin, măsurile care au fost luate, forţate de acordul cu FMI, determinate de dorinţa Guvernului de a păstra locurile de muncă, de a achita salariile la timp, vor fi la un moment dat revizuite. (...) Noi nu spunem nici că pregătim o măsură sau alta, nici că pregătim anumite lucruri, pentru că nu vrem să dăm impresia că lucrurile vor fi într-un fel sau altul. Măsurile care au fost luate în contextul acordului cu FMI vor rămâne în vigoare, iar în momentul în care vedem că există o relansare economică susţinută, nu conjuncturală, ne gândim ce soluţii vom adopta", a declarat vicepremierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici