Niciun ajutor de stat pentru companiile înregistrate în paradisurile fiscale, în Danemarca şi Polonia. Ce măsuri anunţă cele două Guverne

  • Companiile daneze care achită dividende actionarilor sau îşi cumpără acţiuni proprii nu vor beneficia de programele de asistenţă guvernamentală.
  • Danemarca este una dintre primele ţări din Europa care îşi încetează încet
  • Guvernul oferă ajutor de 60 de miliarde de euro pentru întreprinderi şi salariaţi
1734 afișări
Imaginea articolului Niciun ajutor de stat pentru companiile înregistrate în paradisurile fiscale, în Danemarca şi Polonia. Ce măsuri anunţă cele două Guverne

Sursă foto: Profimedia

Guvernul danez a fost clar: toate companiile care plătesc dividende, îşi cumpără propriile acţiuni sau sunt înregistrate în paradisuri fiscale nu vor putea beneficia de niciunul dintre programele de ajutor instituite de ţară pentru a combate riscurile financiare legate la epidemie, relatează L'Express.

Danemarca a anunţat că va prelungi durata programelor sale de asistenţă pentru întreprinderi şi salariati şi le va creşte cu aproximativ 100 de miliarde de coroane (15 miliarde de dolari). Ministrul Finanţelor, Nicolai Wammen a declarat că acest ajutor se ridica acum la un total de 400 de miliarde de coroane (60 de miliarde de euro), inclusiv împrumuturi şi garanţii.

Guvernul a convenit cu toate partidele din Parlament să menţină aceste măsuri de ajutor până la 8 iulie, cu o lună mai mult decât se aştepta, potrivit unui comunicat lansat sâmbătă. Întreprinderile vor putea acum să recupereze anumite plăţi din taxa pe valoarea adăugată (TVA) efectuate anul trecut sub formă de împrumuturi cu dobândă zero.

Nicolai Wammen a declarat într-un interviu pentru TV2 că Danemarca intenţionează să finanţeze aceste noi măsuri, în special prin emiterea de obligaţiuni guvernamentale. "Avem o poziţie mai puternică decât multe alte ţări şi suntem capabili să împrumutăm bani pentru a trece prin această situaţie în cel mai bun mod posibil", a spus el.

Danemarca este una dintre primele ţări din Europa care îşi încetează încet izolarea. Şcolile au început să se redeschidă miercuri, în timp ce saloanele de coafura şi stomatologii vor putea lucra din nou de luni.

Polonia vrea să prevină concedieri

La rândul său, guvernul polonez a indicat că este pregătit să sprijine întreprinderile cu un program de ajutor în valoare de 100 de miliarde de zloti (22 de miliarde de euro). Însă Mateusz Morawiecki, primul ministru, a avertizat că pentru a beneficia de acest ajutor, companiile trebuiau să îndeplinească două condiţii: să nu concedieze lucrătorii şi să plătească impozite în Polonia. „Să punem capăt paradisurilor fiscale, care reprezintă boala economiilor moderne”, a lansat liderul. Guvernul estimează că programul de ajutor ar putea salva între două şi cinci milioane de locuri de muncă, relatează nouvelobs.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici