Nicolae Raţiu: Nu cred că premierul ştie exact ce vrem să facem la Aro

Nicolae Raţiu crede că premierul Tăriceanu este dezinformat atunci când spune că firma care a preluat Aro este preocupată de afaceri imobiliare, omul de afaceri susţinând că platforma de la Câmpulung este destinată exclusiv producţiei de piese auto.

276 afișări
Imaginea articolului Nicolae Raţiu: Nu cred că premierul ştie exact ce vrem să facem la Aro

Nicolae Raţiu: Nu cred că premierul ştie exact ce vrem să facem la Aro (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu cred că premierul ştie exact ce vrem să facem la Aro. Este greşit ce spune el. Intenţia noastră este ca la Câmpulung să facem un parc pentru industria auto", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicolae Raţiu, proprietarul firmei Landmark Management, care a cumpărat, anul trecut, mai multe active ale Aro Câmpulung, pentru 16,5 milioane de euro, anunţând atunci că le va reabilita pentru închirierea către companiile producătoare de piese şi subansamble auto.

Prezent marţi la inaugurarea de către Renault, pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, a unei uzine de cutii de viteze, premierul Tăriceanu a anunţat că va solicita Consiliului Judeţean Argeş şi Primăriei din Câmpulung să amenajeze un parc industrial care să atragă furnizorii grupului Renault şi a criticat firma care a preluat fosta uzină Aro, arătând că aceasta este preocupată de tranzacţii imobiliare.

Raţiu contestă afirmaţiile lui Tăriceanu, adăugând că deja au fost semnat contracte cu două companii străine, Noble şi Lear, care vor produce piese auto pe platforma de la Câmpulung. În plus, este în curs de semnare şi un contract cu Dacia-Renault, care intenţionează să producă piese la Aro.

"Mai sunt şi alte companii străine care vor să producă piese pe platforma Aro. În afară de cele trei, de care am vorbit, mai negociem cu alte cinci-şase firme străine", a continuat omul de afaceri.

Nicolae Raţiu a precizat că din vara anului trecut, spaţiile de la Aro au început să fie pregătite pentru producţia de piese auto şi că nu are nici un interes imobiliar în zonă.

"Ce real estate să faci la Câmpulung, care are 20.000 de locuitori, dintre care 5.000 sunt şomeri?", a mai spus Raţiu.

Printre activele achiziţionate anul trecut de firma controlată de Nicolae Raţiu se află uzina Aro - cuprinzând un teren de peste 460.000 metri pătraţi şi clădiri cu o suprafaţă construită de 167.000 mp - , parcarea întreprinderii, formată din teren de 10.000 mp şi clădiri cu suprafaţa construită de 1.111 mp, instalaţii tehnologice, echipamente şi licenţele de fabricaţie pentru mărcile Aro.

Firma Aro, singurul producător de autovehicule de teren din România, a fost privatizată în iulie 2003, când societatea Cross Lander, înregistrată în SUA, a cumpărat de la stat pachetul majoritar de acţiuni. Ulterior, statul a acţionat firma americană în instanţă, pentru nerespectarea angajamentelor de investiţii din contractul de privatizare, iar Aro a intrat în faliment.

Landmark Management are ca principal obiect de activitate domeniul imobiliar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici