Nissan şi Chrysler negociază un acord de cooperare în domeniul vânzării de vehicule

Producătorii de automobile Nissan din Japonia şi Chrysler din SUA negociază un acord de cooperare prin care fiecare dintre cele două companii va putea să vândă, sub marcă proprie, vehicule fabricate de celălalt constructor, potrivit publicaţiei japoneze Nikkei.

1 afișare
Imaginea articolului Nissan şi Chrysler negociază un acord de cooperare în domeniul vânzării de vehicule

Nissan şi Chrysler negociază un acord de cooperare în domeniul vânzării de vehicule

Nissan, al treilea mare producător japonez de automobile, este deja partener al grupului francez Renault, dar este interesat de modelele pick-up şi mini van produse de Chrysler.

Grupul american este interesat la rândul său de modelele compacte ale Nissan, cum este Versa, comercializat în Statele Unite.

Carlos Ghosn, preşedintele Nissan şi, totodată, al Renault, a declarat în mai multe rânduri că este interesat de un parteneriat cu un producător american, după eşecul negocierilor cu General Motors.

Schimbul de vehicule între Nissan şi Chrysler ar putea prefigura un parteneriat mai larg, care să includă folosirea în comun a unor spaţii de producţie, a mai relatat publicaţia Nikkei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici