Nissan va reduce producţia cu încă 72.000 de autovehicule

Producătorul auto japonez Nissan a anunţat, vineri, că va reduce producţia cu încă 72.000 de autovehicule, până în luna martie, după ce în urmă cu două săptămâni a decis să renunţe la fabricarea a 200.000 de maşini.

14 afișări
Imaginea articolului Nissan va reduce producţia cu încă 72.000 de autovehicule

Nissan va reduce producţia cu încă 72.000 de autovehicule

Reprezentanţii Nissan au precizat că, începând cu luna decembrie, compania va întrerupe producţia în anumite zile şi va diminua capacitatea la mai multe uzine din Japonia.

Ultima reducere a producţiei a fost inclusă în prognoza de profit pentru anul fiscal 2008-2009, a declarat purtătorul de cuvânt al producătorului auto japonez.

Măsura vine la mai puţin de o lună după ce Nissan a anunţat o diminuare a producţiei în America de Nord, Europa şi Japonia, ca urmare a reducerii cererii ca urmare a încetinirii economiei mondiale.

Industria auto se confruntă cu o scădere accentuată a vânzărilor în statele cu economii dezvoltate şi cu o încetinire a creşterii pe pieţele emergente ca India, China sau Rusia.

Anul trecut, Nissan a vândut 3,67 milioane de autovehicule, în creştere cu 5,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici