Nokia a ajuns în trei ani la Cluj la afaceri de peste 1 mld. euro

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, şi-a mărit anul trecut de peste două ori afacerile din România, la 1,027 mld. euro, pe fondul creşterii numărului de angajaţi şi al producţiei din ce în ce mai sofisticate a fabricii din judeţul Cluj.

23 afișări
Imaginea articolului Nokia a ajuns în trei ani la Cluj la afaceri de peste 1 mld. euro

Nokia a ajuns în trei ani la Cluj la afaceri de peste 1 mld. euro (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Ironia face ca Nokia să-şi majoreze exponenţial afacerile într-o perioadă de cădere dramatică a economiei româneşti, ceea ce arată că o criză aduce la suprafaţă învinşi, dar şi învingători.

Grupul finlandez a început producţia de telefoane mobile în fabrica din comuna clujeană Jucu în 2008.

Compania şi-a mărit într-un ritm asemănător şi profitul net, care a ajuns la 37,6 mil. euro, de la 13,9 mil. euro în 2008. Explozia înregistrată anul trecut de businessul Nokia plasează compania imediat după Orange (1,04 mld. euro) şi înaintea Vodafone (929 mil. euro) în topul celor mai mari companii IT&C din România, după cifra de afaceri.

Citeşte tot articolul pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici