Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate părţile sociale către Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operaţiunea fiind parte a procesului de pregătire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranziţia către Microsoft, aprobată în noiembrie 2013.

415 afișări
Imaginea articolului Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Această schimbare face parte din pregătirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranziţia către Microsoft. Ne vom continua activitatea în România", au declarat reprezentanţii grupului Nokia la solicitarea MEDIAFAX.

În luna noiembrie 2013, acţionarii Nokia au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vânzare cu Microsoft a fost semnat în luna septembrie, după ce Nokia şi-a pierdut relevanţa pe piaţa telefoanelor inteligente (smartphone), în lipsa unui răspuns credibil la iPhone, lansat în 2007 de grupul american Apple.

Odată cel mai mare producător de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de peste 50%, Nokia a ajuns la aproximativ 3% din piaţă şi a ieşit din topul primilor cinci producători mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia România a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei în urmă cu an.

Reducerea drastică a cifrei de afaceri a fost determinată de oprirea producţiei de telefoane mobile la Cluj în 2011 în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici