Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj. Activitatea centrului de cercetare va fi "diminuată complet"

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 de angajaţi din centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, iar activitatea unităţii va fi "diminuată complet" până la finele trimestrului al treilea, ca parte a procesului de aliniere la noua strategie a grupului.

218 afișări
Imaginea articolului Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj. Activitatea centrului de cercetare va fi "diminuată complet"

Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj. Activitatea centrului de cercetare va fi "diminuată complet" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuate complet", se arată într-un comunicat al companiei.

Nokia precizează că operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din România vor continua să fie derulate în alte centre de la nivel mondial şi că nu sunt planificate niciun fel de schimbări la nivelul fabricii de la Jucu.

De asemenea, producătorul de telefoane mobile preconizează consolidarea activităţii de cercetare şi dezvoltare de produse, astfel încât fiecare să capete un rol şi o misiune mai clare şi estimează că anumite centre de dezvoltare se vor extinde, în vreme ce altele îşi vor diminua sau îşi vor închide activitatea.

Măsurile luate de compania finlandeză fac parte din obiectivul propus de a reduce cu un miliard de euro cheltuielile operaţionale neauditate IFRS ale diviziei Servicii şi Dispozitive.

Toţi angajaţii care ar putea fi afectaţi de planurile de reducere vor putea rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârşitul anului 2011, se mai arată în comunicat.

"Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokia intenţionează să îşi extindă capacitaţile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de terminale mobile şi portofoliul de servicii", conform companiei.

Potrivit unor informaţii anterioare, angajaţii grupului Nokia se pregătesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmând să anunţe desfiinţarea a până la 6.000 de locuri de muncă, din totalul de 130.000 la nivel global. Posturile luate în calcul pentru desfiinţare sunt în domeniul cercetare şi dezvoltare, iar măsura vine în contextul lansării unui parteneriat cu grupul american Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici