Nokia dezvoltă propriul tablet PC

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, dezvoltă propriul tablet PC, care va fi lansat la vânzare spre sfârşitul anului, au declarat surse apropiate situaţiei.

27 afișări
Imaginea articolului Nokia dezvoltă propriul tablet PC

Nokia dezvoltă propriul tablet PC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparatul ar putea utiliza ca sistem de operare platforma Windows, produsă de Microsoft, sau programul MeeGo, dezvoltat de Nokia împreună cu Intel.

Producătorul finlandez de telefoane mobile a intrat pe piaţa computerelor personale anul trecut, când a lansat primul său laptop. Grupul vinde aparate de dimensiuni reduse destinate navigării pe Internet, asemănătoare telefoanelor, încă din 2005, dar cu succes foarte limitat.

La sfârşitul săptămânii trecute, în primele două zile de la lansare, compania Apple a vândut peste 300.000 de tablet PC-uri iPad, o nouă categorie de aparate cu funcţii de PC şi telefon mobil inteligent.

Mulţi fabricanţi de terminale mobile şi producători de PC-uri, precum Samsung şi Hewlett-Packard, vor urma drumul deschis de Apple, notează Reuters. Unii analişti consideră, însă, că performanţele iPad reprezintă o excepţie, având în vedere că aceste produse nu şi-au dovedit încă utilitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici