Nokia ieftineşte telefoanele, în special aparatele multimedia

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a redus preţurile unora dintre modele cu până la 10%, la sfârşitul lunii iulie, cel mai mult ieftinindu-se aparatele multimedia, potrivit unor surse din sectorul de profil.

698 afișări
Imaginea articolului Nokia ieftineşte telefoanele, în special aparatele multimedia

Nokia ieftineşte telefoanele, în special aparatele multimedia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concurenţa dintre producătorii de telefoane mobile s-a intensificat, în condiţiile în care cererea pentru modelele scumpe s-a redus în Statele Unite şi Europa, ca efect al încetinirii creşterii economice.

Reducerile de preţuri operate de producătorul finlandez, care controlează 40% din piaţa mondială de profil, vor spori presiunile asupra companiilor concurente, precum Sony Ericsson, care s-a specializat în telefoane mobile cu camere foto sau dispozitive pentru muzică.

O sursă din industria europeană de telecomunicaţii a declarat că Nokia a redus preţurile la nivelul întregului portofoliu, dar datele disponibile pe piaţa finlandeză arată că cele mai ample măsuri au avut loc în cazul preţurilor de retail ale modelelor prevăzute cu mediaplayer precum şi a celor multimedia.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici