Nokia şi Siemens injectează un miliard de euro la Nokia Siemens Networks

Directorul general al Nokia Siemens Networks, Olli-Pekka Kallasvuo, fost CEO al grupului finlandez, va fi înlocuit de Jesper Oversen, iar Nokia şi Siemens vor injecta câte 500 milioane euro în capitalul producătorului de echipamente pentru reţele de comunicaţii.

351 afișări
Imaginea articolului Nokia şi Siemens injectează un miliard de euro la Nokia Siemens Networks

Nokia şi Siemens injectează un miliard de euro la Nokia Siemens Networks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a anunţat joi că Nokia Siemens Networks (NSN), deţinută în joint-venture cu gigantul german Siemens, va primi o infuzie de capital de un miliard de euro pentru a-şi consolida poziţia financiară.

Acţiunile Nokia au scăzut joi cu 1,1%, în linie cu declinul înregistrat la nivelul sectorului telecom din Europa.

Într-un alt comunicat transmis joi, Nokia a anunţat că va închide până la sfârşitul anului fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, concediind 2.200 de angajaţi.

Alţi 1.300 de angajaţi vor părăsi divizia Location & Commerce a grupului, care include cea mai mare companie de cartografie digitală din lume, Navteq.

Trei fabrici din Finlanda, Ungaria şi Mexic au fost puse sub evaluare şi vor fi afectate de reorganizări şi concedieri în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici