Notarii: Apartament de trei camere în Unirii, 50.000 euro

Un apartament de trei camere în Piaţa Unirii din Bucureşti este evaluat la 50.000 de euro conform ultimei grile a Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR), valabilă pentru anul 2011, adică la jumătate faţă de 2010 şi circa o cincime faţă de 2008.

110 afișări
Imaginea articolului Notarii: Apartament de trei camere în Unirii, 50.000 euro

Notarii: Apartament de trei camere în Unirii, 50.000 euro (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Scăderea bruscă a preţurilor este contestată de agenţiile imobiliare, care afirmă că în realitate preţurile la care se tranzacţionează în prezent imobilele din Bucureşti sunt de cel puţin două ori mai mari. "Dacă ar fi pe piaţă un astfel de apartament la 50.000 de euro la Piaţa Unirii s-ar vinde într-o oră", a spus Valentin Ilie, CEO al firmei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania. Publicaţia notarilor are rolul de a stabili niveluri minime de fiscalizare, afirmă Ilie.

În prezent preţul de ofertă al unui apartament de trei camere confort 1 la Piaţa Unirii este cuprins între 90.000 euro şi 145.000 euro, conform anunţurilor postate pe internet. Conform Ghidului orientativ privind valorile estimative pentru proprietăţile imobiliare, publicat anual de UNNPR, apartamentele din tot Bucureştiul sunt mai ieftine cu 50% decât ghidul din 2010. Scăderile faţă de anul de vârf al pieţei imobiliare, 2008, ajung şi la 75%.

Citeşte mai multe despre preţurile apartamentelor în grila notarilor publici pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici