Nou atac informatic în reţelele Sony. Hackerii au accesat datele a peste un milion de clienţi

Reţelele Sony au fost atacate din nou de hackeri, care au accesat informaţii referitoare la peste un milion de clienţi, pentru a demonstra vulnerabilitatea sistemelor informatice ale grupului japonez.

443 afișări
Imaginea articolului Nou atac informatic în reţelele Sony. Hackerii au accesat datele a peste un milion de clienţi

Nou atac informatic în reţelele Sony. Hackerii au accesat datele a peste un milion de clienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

LulzSec, un grup de hackeri care a revendicat şi atacuri asupra postului american de televiziune PBS şi Fox.com, a anunţat că a spart serverele care asigură funcţionarea site-urilor Sony Pictures Entertainment.

Grupul a publicat numele, datele de naştere, adresele, adresele de email, numerele de telefon şi parolele a mii de persoane care au participat la concursuri promovate de Sony.

"Printr-un singur atac am accesat totul. De ce acordaţi atâta încredere într-o companie care îşi permite să fie atât de deschisă atacurilor?", se arată într-un comunicat al hackerilor.

Încălcarea securităţii informatice a Sony este cel mai recent atac informatic împotriva unei mari companii. Între grupurile care au mai fost victime ale unor astfel de atacuri se află Lockheed Martin şi Google.

Anunţul LulzSec vine după ce Sony a încercat să convingă congresmenii americani, într-o audiere la Washington, că grupul face eforturi să îşi protejeze reţelele online, care în aprilie au suferit cea mai gravă breşă de securitate din istorie, prin compromiterea datelor a 100 de milioane de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici