Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

Pensiile mici vor fi majorate primele, spune, luni, premierul Marcel Ciolacu.

4254 afișări
Imaginea articolului Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni seara, la Antena 3 CNN, că sunt inechităţi foarte mari în sistem între pensiile foarte mari şi pensiile foarte mici.

„Toată lumea caută un echilibru social. Şi măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA, să tai puterea de cumpărare şi a celui cu 1.000 de lei şi a celui cu 100.000 de lei în mod egal. (...) În acest moment s-au discutat principiile. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, iar de la 1 ianuarie ea să fie în vigoare. Cam aşa au fost şi discuţiile cu Comisia”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul spune că primele care vor fi majorate sunt pensiile mici.

„La 1 ianuarie să dăm o nouă lege a pensiilor. Este normal şi corect ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu acelaşi procent şi pensiile mici, şi pe cele mari. La fel ca la sporul de antenă. Procentul va fi minim inflaţia din anul respectiv, la fel ca şi anul trecut”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici