Noua organigramă MTI: Personalul se reduce cu 21%

Noua organigramă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) prevede patru secretari de stat, în loc de trei, şi scăderea personalului cu 21,4%, de la 635 de angajaţi la 499 de salariaţi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

241 afișări
Imaginea articolului Noua organigramă MTI: Personalul se reduce cu 21%

Noua organigramă MTI: Personalul se reduce cu 21%

De asemenea, alte posturi noi înfiinţate sunt cele de subsecretar de stat, în care a fost numit deja Constantin Axinia, şi două de secretar general adjunct.

Încadrarea în numărul maxim de posturi şi noua structură organizatorică se aprobă prin ordin al ministrului în 60 de zile de la data aprobării.

Dintre direcţiile subordonate direct ministrului au dispărut cele pentru resurse umane, juridică şi management, care au trecut în subordinea secretarilor de stat, iar din subordinea acestora în cea a ministrului au venit Direcţiile de Infrastructură rutieră, Concesiuni şi Serviciul de informaţii clasificate şi probleme clasificate.

De asemenea, Direcţia generală investigaţii accidente în transporturi se va numi Inspecţia de accidente în transportul naval şi aerian. A fost înfiinţat Serviciul Corp de Control, dar a dispărut Direcţia de monitorizare şi control.

Numărul direcţiilor subordonate secretarilor de stat s-a redus cu una, la 12, iar o parte dintre acestea au fost reorganizate. Astfel, Direcţiile privatizare şi post-privatizare şi Investiţii, Achiziţii şi Concesiuni au fost contopite în Direcţia Generală Investiţii, Achiziţii şi Privatizare.

Organigrama prevede două direcţii noi, respectiv cea de Management, Strategie şi Mediu şi cea Generală Juridică şi Resurse Umane, în schimb a fost eliminată cea pentru Politici Publice şi Strategii.

Direcţia Relaţii cu Parlamentul, Sindicatele, Patronatele şi Organizaţii Neguvernamentale a fost transformată în Serviciu.

Direcţia Generală Aviaţie Civilă se va numi Direcţia Generală Infrastructură şi Transport Aerian.

Până în prezent au fost numiţi trei secretari de stat, respectiv Anton Marin, Dascălu Constantin şi Pistru Popa Eusebiu Manea, iar pentru cel de-al patrulea post, surse din MTI îl indicau pe actualul director general interimar al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cristian Duică (PSD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici