Noul director general al Microsoft România este Călin Tatomir

Noul director general al Microsoft România, reprezentanţa locală a producătorului american de software, este Călin Tatomir, care-şi va prelua atribuţiile începînd cu 15 octombrie, el înlocuindu-l în funcţie pe Silviu Hotăran.

63 afișări
Imaginea articolului Noul director general al Microsoft România este Călin Tatomir

Noul director general al Microsoft România este Călin Tatomir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silviu Hotăran a decis să plece de la conducerea Microsoft România pentru a-şi dezvolta propria afacere.

El şi-a început cariera la Microsoft ca director general al filialei din România, de la deschiderea acesteia, în 1996. În anul 2004, a fost numit director general al Microsoft pentru Europa de Sud-Est şi a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor companiei în zece ţări din regiune. În iunie 2007, a revenit ca director general în România.

Tatomir, directorul companiei de consultanţă IT "Cabinetul Călin Tatomir", a ocupat anterior poziţii de conducere în fostele reprezentanţe ale companiilor multinaţionale Digital şi Compaq din România, a anunţat, luni, Microsoft.

"A face parte din Microsoft şi a lucra într-o poziţie executivă este o experienţă unică şi probabil cel mai dorit job din piaţa românească de tehnologia informaţiei. Chiar dacă am o experienţă de 12 ani în funcţii de conducere în corporaţii americane, cred că sunt în faţa unei provocări mai mari. Din punctul meu de vedere, Microsoft România are deja o echipă, parteneri, clienţi, produse şi vizibilitate pentru a trece la un nou nivel de maturitate şi sunt deplin angajat în a conduce filiala în această direcţie", a declarat noul director general al reprezentanţei locale a Microsoft.

În cadrul companiei Digital, Tatomir a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager şi Consumer Business Manager.

"Apreciem că piaţa românească are un potenţial mare în viitor şi îmi face plăcere să-i urez bun venit lui Călin (Tatomir - n.r.) în echipa de conducere a Microsoft. El vine la conducere după un lider marcant, Silviu Hotăran, şi preia o afacere bine consolidată în România", a spus preşedintele reprezentanţei pentru Europa Centrală şi de Est a Microsoft, Vahé Torossian.

El a adăugat că Microsoft a deschis reprezentanţa din România în urmă cu 12 ani, când erau cinci angajaţi.

"Microsoft are acum peste 200 de oameni şi a adăugat o nouă direcţie de business în 2007, deschizând centrul de suport tehnic la Bucureşti. Planurile noastre de a continua investiţiile în România se bazează pe încrederea în echipa locală şi în calităţile de lider pe care Călin Tatomir le aduce pentru a marca o contribuţie semnificativă la creşterea industriei IT şi a Microsoft în România", a precizat Torossian.

Călin Tatomir este inginer, a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Bucureşti în anul 1987.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici