Noul Mini Cabrio, disponibil în România (Galerie Foto)

Noua generaţie a decapotabilei Mini Cabriolet este disponibilă în România la preţuri cu TVA cuprinse între 27.600 euro şi 32.400 euro, iar primele unităţi vor fi livrate clienţilor în luna martie, potrivit BMW Group România, importatorul mărcii Mini.

34 afișări
Imaginea articolului Noul Mini Cabrio, disponibil în România (Galerie Foto)

Noul Mini Cabrio, disponibil în România

Astfel, Mini Cooper Cabriolet echipat cu un motor pe benzină de 1,6 litri, care dezvoltă 120 Cai Putere (CP), costă 27.600 euro cu TVA inclus, reiese dintr-un comunicat al BMW Group România remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Motorul de 1,6 litri are un cuplu maxim de 160 Nm la 4.250 rotaţii pe minut (rpm) şi poate face ca maşina să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 9,8 secunde, viteza maximă fiind de 198 kilometri pe oră. Consumul mediu de carburant declarat de producător este de 5,7 litri pentru 100 de kilometri parcurşi, iar emisiile de dioxid de carbon ating valoarea de 137 de grame pe kilometru.

Varianta mai sportivă a modelului, denumită Mini Cooper S Cabriolet, dispune de un propulsor de 1,6 litri pe benzină, supraalimentat, care dezvoltă 175 CP la 5.500 rpm. Cuplul maxim dezvoltat de motor este de 240 Nm între 1.600 şi 5.000 rpm. Cu acest motor, noua decapotabilă Mini ajunge la 100 de kilometri pe oră în 7,4 secunde, viteza maximă fiind de 222 kilometri pe oră. Consumul mixt declarat de producător este de 6,4 litri pentru o sută de kilometri parcurşi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 153 de grame pe kilometru.

Acoperişul din material textil al lui Mini Cabriolet poate fi deschis şi închis chiar şi în timpul mersului, dacă maşina se deplasează cu o viteză mai mică de 30 de kilometri pe oră.

Maşina dispune de un rollbar (protecţie la răsturnare) acţionat electromecanic, care se află în spatele scaunelor pasagerilor din spate. Sistemul este activat de elementele electronice de siguranţă în cazul unei posibile răsturnări.

Capacitatea portbagajului noului Mini Cabriolet a crescut cu cinci litri faţă de generaţie precedentă, ajungând la 125 de litri (cu acoperişul pliat în portbagaj), respectiv 170 litri atunci când maşina este acoperită.

Structura caroseriei a fost îmbunătăţită pentru eventualitatea unui accident, iar rigiditatea a fost crescută, în condiţiile unei reduceri a greutăţii cu zece kilograme.

Anul trecut au fost vândute 267 de unităţi marca Mini în România, în creştere cu 36,9% faţă de anul precedent. Din totalul maşinilor Mini vândute în 2008, 22 au fost decapotabile, în urcare cu 35,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici