Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator aerian, odată cu suspendarea vechii licenţe

Blue Air - Airline Management Solutions, care preluat în urmă cu trei luni fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, a primit licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând în acelaşi timp licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie.

894 afișări
Imaginea articolului Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator aerian, odată cu suspendarea vechii licenţe

Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator aerian, odată cu suspendarea vechii licenţe

Blue Air - Airline Management Solutions, condusă de fostul director general al Blue Air Gheorghe Răcaru, a primit licenţa de operator aerian pentru aceleaşi aeronave înscrise şi în licenţa Blue Air, care a fost suspendată cu data de 20 august.

Licenţa Blue Air - Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014.

Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat la finele lunii mai fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie în sumă de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro.

Răcaru a declarat în luna mai că viitorii acţionari i-au solicitat să rămână în funcţia de director general al operatorului aerian.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%).

Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România.

Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air şi locuieşte la Bruxelles.

De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air.

Casa de Insolvenţă Transilvania este administratorul judiciar al Romstrade, companie aflată în insolvenţă şi care a deţinut Blue Air.

Blue Air şi Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad şi aflat în prezent în detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici