Noul şef al GM pregăteşte o restructurare "din rădăcini" a conducerii companiei

Preşedintele şi directorul general al General Motors (GM), Ed Whitacre, a anunţat o restructurare profundă a conducerii executive a constructorului auto american, sugerând astfel nu numai că intenţionează să controleze autoritar compania, dar şi că va rămâne mult timp la şefia acesteia.

21 afișări
Imaginea articolului Noul şef al GM pregăteşte o restructurare "din rădăcini" a conducerii companiei

Noul şef al GM pregăteşte o restructurare "din rădăcini" a conducerii companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsurile, anunţate de Whitacre la numai trei zile după demiterea fostului director general, arată că acesta ar putea rămâne la conducerea GM pentru cel puţin un an, potrivit analiştilor contactaţi de Reuters.

Whitacre, 68 de ani, a devenit preşedinte al GM în luna iulie, după ce compania a ieşit din falimentul "sponsorizat de Guvern". Anterior, el a mai ocupat poziţia de director general al gigantului AT&T.

"Nu ai restructura conducerea dacă te-ai aştepta să vină altcineva să-şi construiască propria echipă", comentează un observator al industriei auto americane, profesor la Universitatea din Detroit.

Whitacre urmăreşte să aducă în conducerea companiei mai mulţi tineri şi mai multe femei, pentru a schimba ceea ce el consideră "o cultură învechită" care a cauzat pierderi semnificative la General Motors în ultimii patru ani, potrivit Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici