Nova Trade a intrat în acţionariatul Intercontinental

Firma Nova Trade, controlată de familia Adamescu, a intrat în acţionariatul companiei hoteliere Intercontinental Bucureşti, cumpărând, luni, la bursă, 14,09% din acţiunile societăţii, pentru 11,7 milioane de lei.

278 afișări
Imaginea articolului Nova Trade a intrat în acţionariatul Intercontinental

Nova Trade a intrat în acţionariatul Intercontinental (Imagine: Mediafax Foto)

Cele 117.451.900 de acţiuni au fost achiziţionate la un preţ mediu de 0,1 lei pe acţiune.

Unul dintre cei mai mari vânzători a fost Fondul American de Investiţii Artio International Equity Fund, fostul Julius Baer International Equity Fund, care a vândut 7,52% din capitalul companiei hoteliere.

După încheierea tranzacţiei, Artio International Equity Fund deţine, în calitate de mandatar, 0,04% din totalul drepturilor de vot în compania Intercontinental, ceea ce reprezintă un număr de 315.500 de drepturi de vot.

Artio este o filială deţinută în proporţie de 100% de către Artio Global Investors Inc, având denumirea anterioară de Julius Baer Americas Inc.

Firma Nova Trade este controlată de soţii Dan şi Carmen Adamescu, care deţin totodată Unirea Shopping Center, firmă care administrează două centre comerciale cu acelaşi nume în Bucureşti şi Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici