Nu s-a terminat implemnetarea 5G şi deja se pregăteşte 6G. Iată cum arată cincinalul Chinei în domeniul tehnologiei

  • China îşi propune ca 10% din produsul său intern brut să provină din economia digitală până în 2025, faţă de 7,8% în 2020.
  • În cadrul celui de-al 14-lea plan cincinal, Beijingul afirmă că acest lucru va proveni din tehnologii precum big data şi tehnologia 6G.
2330 afișări
Imaginea articolului Nu s-a terminat implemnetarea 5G şi deja se pregăteşte 6G. Iată cum arată cincinalul Chinei în domeniul tehnologiei

6G şi 10% din PIB din economie digitală. Iată cum arată cincinalul Chinei în domeniul tehnologiei

China îşi propune să crească ponderea economiei digitale în produsul său intern brut până în 2025 cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie. 

Într-un document publicat săptămâna trecută, Consiliul de Stat al Chinei, cel mai înalt organism executiv al ţării, a declarat că "industriile de bază ale economiei digitale" vor reprezenta 10% din PIB-ul său până în 2025, faţă de 7,8% în 2020. Obiectivele fac parte din cel de-al 14-lea plan cincinal al Chinei, un proiect de dezvoltare care se desfăşoară între 2021 şi 2025, realtează CNBC.

China îşi propune ca vânzările naţionale de retail online să crească de la 11,76 trilioane de yuani în 2020 la 17 trilioane de yuani în 2025.

Sporirea conexiunilor şi a vitezelor de internet face parte din strategia Chinei de creştere a ponderii economiei digitale în PIB.

Potrivit planului, China va promova implementarea comercială şi aplicarea pe scară largă a 5G. 5G se referă la internetul de nouă generaţie care promite viteze foarte rapide. Acesta a început deja să fie implementat în China şi în alte ţări.

Dar planul Beijingului stabileşte, de asemenea, ambiţii în ceea ce priveşte 6G. China intenţionează să sporească sprijinul pentru cercetarea şi dezvoltarea 6G şi să se implice în crearea de standarde internaţionale pentru 6G. China a început să pună bazele activităţii privind 6G în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici