Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în scădere faţă de 2007

Numărul de autorizaţii de construcţie eliberate pentru clădiri rezidenţiale s-a redus în luna ianuarie la 2.411, cu 9,1% mai puţine decât în prima lună din 2007, cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în regiunea de dezvoltare Nord-Est, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

17 afișări
Imaginea articolului Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în scădere faţă de 2007

Autorizaţiile de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în scădere faţă de 2007

Din totalul autorizaţiilor, 66,7% au fost pentru zona rurală şi 33,3% pentru zona urbană.

Raportat la regiunile de dezvoltare, în prima lună a anului 2008 s-a remarcat o tendinţă de scădere a numărului de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale în zona Nord-Est ( -147 autorizaţii ), Sud-Est ( -111 autorizaţii ), Sud-Muntenia ( -96 autorizaţii ), Sud-Vest Oltenia ( -41 autorizaţii ), Vest ( -23 autorizaţii ) şi Centru ( -4 autorizaţii ), se arată într-un comunicat al INS.

Totuşi, regiunea Nord-Est a ocupat primul loc în funcţie de numărul de acte emise, cu un total de 437 autorizaţii, în timp ce cele mai puţine aprobări au fost date în Sud-Vest Oltenia (155 de autorizaţii).

În restul regiunilor de dezvoltare, respectiv Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov, au fost consemnate creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

În ceea ce priveşte suprafaţă utilă, ea a totalizat în ianuarie 844.066 metri pătraţi, faţă de 631.937 metri pătraţi în prima lună din 2007.

Potrivit INS, în ianuarie 2008 au fost eliberate şi 416 autorizaţii pentru clădiri nerezidenţiale, dintre care 10 pentru clădiri administrative. În perioada similară a anului trecut, pe acest segment au fost înregistrate 560 de autorizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici