Numărul de locuri de muncă create în SUA în septembrie a depăşit aşteptările

Numărul de locuri de muncă create în Statele Unite în septembrie este peste aşteptări, iar datele pentru lunile anterioare au fost revizuite în urcare, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri care reduc temerile că economia ar putea reintra în recesiune.

197 afișări
Imaginea articolului Numărul de locuri de muncă create în SUA în septembrie a depăşit aşteptările

Numărul de locuri de muncă create în SUA în septembrie a depăşit aşteptările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul Muncii a anunţat că numărul de locuri de muncă din afara sectorului agricol a crescut cu 103.000 luna trecută, iar rata şomajului a rămas la 9,1%.

O parte din această creştere s-a datorat revenirii la lucru a 45.000 de angajaţi ai Verizon Communications care au fost excluşi din statisticile lunii august din cauza unei greve.

Potrivit datelor revizuite pentru iulie şi august, în cele două luni au fost înfiinţate cu 99.000 mai multe slujbe decât s-a raportat iniţial.

Analiştii anticipau că numărul de locuri de muncă a crescut în septembrie cu 60.000, iar rata şomajului s-a menţinut la 9,1%.

Datele indică faptul că economia americană, cea mai mare din lume, va evita recesiunea, în pofida evoluţiei slabe din această vară.

În sectorul privat au fost înfiinţate 137.000 de slujbe, cu mult peste cele 42.000 din august, dar în sectorul de stat a avut loc o scădere de 34.000 de posturi.

Situaţia nesatisfăcătoare a pieţei muncii reprezintă o problemă majoră pentru preşedintele Barack Obama, care se îndreaptă spre o bătălie electorală dură pentru obţinerea unui nou mandat prezidenţial în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici