O asociaţie din turism vrea ca toate firmele de pe Litoral să plătească o taxă de promovare

Asociaţia Litoral-Delta Dunării propune autorităţilor locale de pe Litoral introducerea unei taxe de promovare, care se va aplica fiecărei firme cu activităţi în staţiunile turistice.

97 afișări
Imaginea articolului O asociaţie din turism vrea ca toate firmele de pe Litoral să plătească o taxă de promovare

O asociaţie din turism vrea ca toate firmele de pe Litoral să plătească o taxă de promovare (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"În condiţiile în care bugetele autorităţilor locale dedicate promovării turismului s-au redus substanţial, iar bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului alocat acţiunilor de promovare şi organizării de evenimente a scăzut cu 50% faţă de anul 2009, apreciem că nu vom mai putea beneficia de acţiuni de promovare a turismului şi de evenimente pe Litoral şi în Delta Dunării", se arată într-un comunicat al asociaţiei transmis vineri MEDIAFAX.

De exemplu, pentru un club gen Bamboo taxa poate fi de 1.000 - 1.500 de lei pe sezon, echivalentul unei sticle de whisky, a declarat pentru MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Lucrăm la un sistem de criterii - funcţie de numărul de scaune la masă, categorie restaurant etc", a afirmat Martin.

Oficialii Asociaţiei Litoral apreciază că, ţinând cont de faptul că atractivitatea unei destinaţii turistice este influenţată în mod direct de componenta de agrement, imposibilitatea organizării evenimentelor preconizate va avea un impact negativ asupra deciziei potenţialilor turişti de a vizita riviera românească şi Delta Dunării.

"Mai mult decât atât, s-au făcut eforturi deosebite pentru revenirea celui mai mare turoperator german pe piaţa românească, oferta de evenimente pentru sezonul estival 2010 fiind deja inclusă în cataloagele TUI. Luând în considerare aceste aspecte, este imperios necesară instituirea acestei taxe de promovare, întrucât fiecare agent economic care activează într-o staţiune turistică trebuie să contribuie la promovarea staţiunii în perimetrul căreia îşi desfăşoară activitatea", se mai arată în comunicat.

Asociaţia Litoral-Delta Dunării este un parteneriat public-privat care reuneşte autorităţi publice locale, patronate hoteliere, patronatul agenţiilor de turism, Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" , Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Constanţa, Danubius TUI şi alţi operatori din turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici