O bancă britanică a ascuns tranzacţii de 250 miliarde de dolari cu Iranul, încălcând embargoul impus de SUA

Banca britanică Standard Chartered a derulat şi ascuns pe parcursul a zece ani tranzacţii în valoare de peste 250 de miliarde de dolari cu entităţi din Iran, încălcând legile Statelor Unite împotriva spălării banilor, au acuzat, luni, autorităţile americane, citate de CNBC.

403 afișări
Imaginea articolului O bancă britanică a ascuns tranzacţii de 250 miliarde de dolari cu Iranul, încălcând embargoul impus de SUA

O bancă britanică a ascuns tranzacţii de 250 mld. dolari cu Iranul, încălcând embargoul impus de SUA

Standard Chartered şi-ar putea pierde licenţa de a opera în statul New York, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Servicii Finaciare din New York, informează CNBC.

Banca este învinuită că a colaborat cu băncile de stat din Iran, cu corporaţii şi alte entităţi iraniene, pentru a ascunde circa 60.000 de tranzacţii în valoare totală de cel puţin 250 de miliarde de dolari.

Autorităţile au afirmat că banca a încălcat legile SUA împotriva spălării de bani pentru a câştiga sute de milioane de dolari din comisioane.

Timp de zece ani, Standard Chartered a ascuns activităţile ilegale şi a minţit când a primit întrebări, afirmă Departamentul pentru Servicii Finaciare.

Agenţia a verificat peste 30.000 de pagini de documente, inclusiv email-uri interne, care arată încălcarea intenţionată a legii.

Reprezentanţii Standard Chartered nu au putut fi contacaţi imediat pentru comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici