O bancă de investiţii, prima victimă din Rusia a crizei creditelor

Banca de investiţii KIT Finance, prima victimă din Rusia a crizei creditelor, va fi cumpărată de companiile de stat Alrosa, cu activităţi în domeniul minier, şi Russian Railways.

20 afișări
Imaginea articolului O bancă de investiţii, prima victimă din Rusia a crizei creditelor

Ministrul rus al Finanţelor, Alexei Kudrin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că acest parteneriat va conferi KIT Finance o perspectivă bună. Achiziţia băncii nu va implica investiţii financiare semnificative din partea vreunei părţi", a declarat un oficial al Russian Railways.

După încheierea afacerii, Alrosa şi Russian Railways vor deţine, fiecare, o participaţie de 45% la KIT Finance.

Alrosa şi Russian Railways sunt conduse, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, de ministrul Finanţelor, Alexei Kudrin, şi, respectiv, de vice-premierul rus Alexander Zhukov.

În septembrie, KIT Finance a anunţat că nu şi-a putut îndeplini obligaţiile din contractele de recumpărare de acţiuni din cauza lipsei de lichidităţi pe pieţele locale.

Discuţiile legate de obligaţii neonorate în contractele de tip repo (vânzare cu promisiune de răscumpărare), utilizate la scară largă în industria financiară din Rusia, au dus la declinul pieţelor de capital, unde brokerii au vândut masiv acţiuni şi au închis liniile de credit pentru a limita pierderile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici