O cincime dintre telefoanele Samsung vor fi concepute şi fabricate de o companie chineză. Ce spune producătorul sud-coreean despre controlul calităţii

Aroximativ 20% dintre telefoanele Samsung vor fi concepute şi fabricate de o companie chineză, transmite agenţia de ştiri Reuters.

297 afișări
Imaginea articolului O cincime dintre telefoanele Samsung vor fi concepute şi fabricate de o companie chineză. Ce spune producătorul sud-coreean despre controlul calităţii

O cincime dintre telefoanele Samsung vor fi concepute şi fabricate de o companie chineză. Ce spune compania despre controlul calităţii

Decizia a fost luată de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri pentru a reduce costurile şi a contracara rivalele Huawei şi Xiaomi, în faţa cărora Samsung pierde rapid cotă de piaţă, mai ales în Asia.

Entitatea care se va ocupa de designul şi producţia a 20% dintre telefoanele marca Samsung va fi Wingtech. Compania sud-coreeană susţine că va superviza atent operaţiunile partenerei din China, astfel încât calitatea dispozitivelor care poartă marca sa să fie ridicată.

Wingtech mai produce smartphone-uri şi pentru marile rivale ale Samsung, Huawei şi Xiaomi.

Potrivit Reuters, Samsung doreşte să livreze 60 de milioane de dispozitive produse de parteneri precum Wingtech anul viitor. „Aceasta este mai degrabă o strategie inevitabilă decât o strategie bună”, a declarat o sursă pentru Reuters.

Wingtech poate reduce cu 30% preţurile componentelor pentru Samsung, care va putea livra dispozitive mai ieftine pe pieţele emergente, precum China şi India.

Compania chineză nu va produce dispozitive high-end, ci doar modele ieftine şi din categoria medie. Dispozitivele vor fi vândute în sud-estul Asiei şi în America de Sud.

Primul model de smartphone marca Samsung produs de Wingtech a fost Galaxy A6S, disponibil pe piaţa din China.

Taguri:
samsung,
telefoane,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici