- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O companie daneză ar putea instala centrale eoliene în România
Compania Scan Energy ar putea să instaleze, în perioada 2010-2012, turbine eoliene pe teritoriul României, reiese dintr-un comunicat al firmei germane Nordex, care a încheiat cu societatea daneză un contract pentru livrarea a 170 de unităţi de generare pentru circa 500 milioane euro.
O companie daneză ar putea instala centrale eoliene în România (Imagine: Mediafax/AFP)
Turbinele, cu o capacitate de 2,5 MW fiecare, vor fi instalate în Germania, Franţa, Anglia, Spania, Italia, Polonia, Grecia, Croaţia, Ungaria, Turcia şi România, iar contractul reprezintă intrarea Nordex pe piaţa românească.
"Nordex are deja cote de piaţă de două cifre în unele dintre aceste ţări. Această comandă reprezintă o oportunitate să intrăm pe noi pieţe, precum România", a declarat directorul operaţional de marketing al Nordex, Carsten Pedersen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Departamentul de Stat al SUA urmărește cu îngrijorare alegerile din România și trage un semnal de alarmă cu privire la documentele CSAT declasificate. Matthew Miller: „România nu trebuie să stea departe de alianțele occidentale”
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Generatoarele de energie eoliană vor fi livrate între 2010 şi 2012, iar contractul prevede servicii de mentenanţă acordate de producător pentru o perioadă de până la zece ani de la instalare.
Comunicatul citat nu precizează câte centrale sunt destinate pieţei de energie regenerabilă din România.
În prezent, capacitatea de generare de energie eoliană în România se situează în jurul nivelului de 7 MW.
Transportatorul naţional de energie, Transelectrica, a primit cereri de racordare la reţea a unor centrale eoliene care ar avea o capacitate totală de 12.000 MW, în condiţiile în care cele două reactoare operaţionale ale centralei de la Cernavodă, care au o putere instalată cumulată de circa 1.400 MW, produc 17-18% din necesarul de energie al României.
Potrivit companiei de stat, Sistemul Energetic Naţional poate absorbi în prezent numai 3.000-4.000 MW de energie eoliană.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO