O companie din China a preluat pachetul majoritar al fostului grup Rompetrol

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas (CN KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) au bătut vineri palma şi au încheiat un parteneriat în cadrul căruia CEFC va deţine o participaţie de 51% în cadrul KMG International NV (“KMGI”), respectiv 49% pentru CN KMG, potrivit unui anunţ al companiei, notează Ziarul Financiar.

2389 afișări
Imaginea articolului O companie din China a preluat pachetul majoritar al fostului grup Rompetrol

O companie din China a preluat pachetul majoritar al fostului grup Rompetrol

De asemenea, într-un anunţ de pe Bursa de Valori Bucureşti se precizează modificarea structurii acţionariatului KMG International NV, acţionarul majoritar al societăţii Rompetrol Rafinare S.A, informează Ziarul Financiar.

Conform înţelegerii dintre KMG - CEFC, compania din China îşi asumă în cadrul KMGI o serie de obligaţii, prin care aceasta va efectua investiţii în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană şi ţările adiacente.

Sifi, noua abreviere care face ravagii în lumea financiară americană. Toate marile corporaţii incearcă să scape de ea

Sub denumirea « Silk Way» (Drumul Mătăsii), proiectul comun al companiei naţionale din Kazahstan - KMG şi al companiei din China – CEFC in cadrul KMGI se va dezvolta având ca baza KMGI şi subsidiarele sale. O echipă mixtă de lucru formată din experţi din Kazahstan, China si România a realizat un volum important de activităţi pregătitoare - semnarea în 14 decembrie 2015 a Memorandumului de Înţelegere în prezenta prim miniştrilor din Kazahstan şi China, dar şi validarea pe 29 ianuarie 2016 de către părţile semnatare a Condiţiilor principale ale tranzacţiei (Term Sheet).

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici