O criză alimentară fără precedent ameninţă planeta. Care sunt soluţiile pentru evitarea foametei

Producţia agricolă la nivel mondial ar trebui să crească cu cel puţin 3% pe an, pentru a asigura necesarul de hrană al populaţiei aflată în continuă creştere. Studiul realizat de Economist Intelligence Unit aduce informaţii îngrijorătoare.

2924 afișări
Imaginea articolului O criză alimentară fără precedent ameninţă planeta. Care sunt soluţiile pentru evitarea foametei

O criză alimentară fără precedent ameninţă planeta. Care sunt soluţiile pentru evitarea foametei (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax foto)

În prezent, creşterea actuală a productivităţii agricole este de numai 2%. Singura soluţie pentru a rezolva problema cererii tot mai crescute de hrană este eficientizarea actualelor zone agricole.

Din cauza urbanizării, industrializării şi a degradării solului, nu sunt disponibile alte terenuri agricole, care să poată fi folosite, scrie în studiu.

Ţările care au avut rezultate foarte bune în acest domeniu sunt Brazilia, Rusia, India şi China, scrie L'Orient Le Jour, citând AFP.

"Este necesară o revoluţie în agricultură", avertizează Jikun Huang, directorul centrului de politici agricole din cadrul Academiei de ştiinţe din China.

El numeşte ca posibile soluţii folosirea unor tehnologii moderne şi plantele modificate genetic.

Citeşte mai multe despre criza alimentară care ameninţă planeta pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici