O explicaţie pentru ,,bătaia’’ de pe IMM Invest: Antreprenorii ştiu că dacă nu se înscriu primii ratează finanţarea

  • Unii antreprenorii români nu au mai apucat în trecut să aplice la programele de finanţare
  • Multe IMM-uri s-au înghesuit în primele secunde de la lansare pe site în prima zi
  • IMM Invest împlineşte mâine o săptămână de când e nefuncţional
612 afișări
Imaginea articolului O explicaţie pentru ,,bătaia’’ de pe IMM Invest: Antreprenorii ştiu că dacă nu se înscriu primii ratează finanţarea

O explicaţie pentru ,,bătaia’’ de pe IMM Invest: Antreprenorii ştiu că dacă nu se înscriu primii ratează finanţarea

Antreprenorii români care au mai aplicat sau au vrut să aplice la un program pentru finanţare în trecut şi nu au mai apucat au învăţat lecţia. De data aceasta, pe site-ul imminvest, au vrut să fie primii.

„Noua platformă IMM Invest a fost un eşec de la lansare şi ca să înţelegem de ce, trebuie să înţelegem ce a determinat comportamentul oamenilor care s-au înghesuit de la primele ore să-şi înscrie dosarele. Am avut o experienţă proastă şi pe Start-up Nation unde am avut apeluri de proiecte care s-au terminat rapid la primele ore. Am avut experienţă neplăcută şi pe un program de ajutor de stat acum câţiva ani, care la fel, s-a blocat de la primele minute ale lansării. Drept urmare, oamenii au înţeles că dacă nu eşti la prima oră de lansare înscris pe site, e posibil să nu prinzi finanţare”, a spus Cosmin Drăgoi, consultant fonduri UE.

Platforma în sine oferă un instrument de finanţare pentru companii ca să-şi susţină activitatea în continuare, un ajutor bine venit din partea statului pentru toată lumea.

„Toţi cei care vor aplica şi care pot să obţină astfel de garanţii, în principiu, le vor obţine. Experienţa anterioară a arătat că dacă nu eşti gata cu dosarul la primele minute ale zilei, e posibil să nu iei finanţarea, asta duce la blocaje şi probabil, aceste blocaje nu au fost evaluate cum trebuie de cei care au elaborat şi definit sistemul informatic respectiv. Adică nimeni nu se aştepta să fie atât de mulţi utilizatori din prima”, a mai afirmat consultantul 

Experienţele anterioare ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru cei care au lansat programul IMM Invest, care mâine împlineşte o săptămână de când este nefuncţional. Site-ul s-a blocat după ce s-au înregistrat aproape 400.000 de accesări pe minut.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici