O mare tranzacţie, care implică şi două fabrici din România, a fost finalizată

Tranzacţia dintre grupul turc Arçelik şi grupul american Whirlpool include şi fabricile Arctic din Dâmboviţa, anunţă Ziarul Financiar.

5385 afișări
Imaginea articolului O mare tranzacţie, care implică şi două fabrici din România, a fost finalizată

O mare tranzacţie, care implică şi două fabrici din România, a fost finalizată

Tranzacţia dintre grupul turc Arçelik şi grupul american Whirlpool, ce vizează operaţiunile din Europa ale celor doi giganţi, a fost finalizată, rezultatul fiind crearea unei noi entităţi - Beko Europe. Aceasta din urmă adună businessul din sectorul electroctrocasnicelor al Whirlpool din Europa şi pe cel de electrocasnice, electronice de consum, aer condiţionat şi electrocasnice mici al Arçelik tot din Europa.

Rezultatul este o companie cu peste 20.000 de angajaţi şi 11 unităţi de producţie cu o capacitate cumulată de aproximativ 24 de milioane de electrocasnice pe an. Noua entitate este deţinută în proporţie de 75% de Beko (deci de Arcelik), iar 25% de Whirlpool.

Dintre cele 11 unităţi de producţie, două sunt în România, e vorba de fabricile Arctic din Găeşti şi Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Celelalte sunt în Cassinetta, Melano, Comunanza şi Siena în Italia, Wroclaw, Radomsko şi Lodz în Polonia, Poprad în Slovacia şi Yate în Marea Britanie.

„În ultimii zece ani, ne-am stabilit obiective clare pentru a dezvolta afacerea şi pentru a transforma industria de electrocasnice (…). Creşterea a fost impulsionată de achiziţii bine gândite şi de asocieri în participaţie inovatoare cu companii de top, cum ar fi Singer în Bangladesh şi Hitachi în Asia. Crearea Beko Europe şi achiziţia activelor Whirlpool din regiunea Orientului Apropiat şi a Africii de Nord reprezintă o nouă etapă esenţială în parcursul Arçelik şi al zecelea an de creştere continuă (…)“, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik, despre finalizarea tranzacţiei.

Pe lângă acordul pentru operaţiunile din Europa, anunţat în 2023, a fost finalizat şi un altul prin care Arçelik dobândeşte proprietatea deplină a operaţiunilor Whirlpool din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA). Aceasta este o tranzacţie separată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici