O persoană fizică autorizată va controla bugetele Romtelecom, Poşta Română şi Radiocom

O persoană fizică autorizată (PFA) va verifica indicatorii de performanţă prevăzuţi în bugetele de venituri şi cheltuieli, achiziţiile şi investiţiile Romtelecom, Poşta Română şi Radiocom, unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar, servicii pentru care va încasa 24.000 lei până la finele anului.

887 afișări
Imaginea articolului O persoană fizică autorizată va controla bugetele Romtelecom, Poşta Română şi Radiocom

O persoană fizică autorizată va controla bugetele Romtelecom, Poşta Română şi Radiocom

"Până la data de 27 aprilie 2012, când a expirat termenul limită de primire a ofertelor, a depus ofertă o singură firmă, PFAMitroi Gheorghe. Aceasta a câştigat licitaţia cu preţul de 24.000 lei. Contractul s-a încheiat pentru o perioada de opt luni, până la sfârşitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durată de maxim patru luni în anul 2013", se arată într-un răspuns al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) remis la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit invitaţiei de participare la licitaţie, publicată pe pagina web a instituţiei, PFA Mitroi Gheorghe va verifica la instituţiile subordonate MCSI şi la societăţile unde deţine acţiuni respectarea reglementărilor legale (legi, hotărâri de guvern, ordonanţe, ordine ale ministrului) de către manageri, încadrarea în indicatorii de performanţă prevăzuţi în bugetul de venituri şi cheltuieli, modul de întocmire, aprobare şi execuţie a bugetelor de venituri şi cheltuieli şi aplicarea politicii MCSI în domeniul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

De asemenea, Gheorghe Mitroi va verifica modul de organizare şi derulare a procedurilor de achiziţii de produse, executarea de lucrări şi prestarea de servicii în scopul realizării eficienţei cheltuirii banilor (din credite garantate de stat, împrumuturi, bugetul de stat, fonduri speciale, resurse proprii etc.) şi modul de derulare a investiţiilor, lucrărilor de modernizare, reparaţii etc.

Totodată, PFA Mitroi Gheorghe va controla modul de implementare a programelor de reformă structurală, privatizare, creşterea eficienţei economice şi crearea de noi locuri de muncă şi modul de organizare şi desfasurare a controlului intern în minister, instituţiile subordonate şi la societăţile unde deţine acţiuni.

"Conform referatelor făcute în timpul mandatului fostului ministru al Comunicaţiilor Răzvan Mustea, iniţierea achiziţiei a fost motivată de lipsa acută de personal din cadrul ministerului şi necesitatea suplinirii acestei lipse de personal în domeniile cheie ale MCSI", se mai arată în răspunsul instituţiei.

Potrivit datelor MCSI, câştigătorul licitaţiei a încasat deja 6.000 de lei pentru serviciile de consultanţă prestate în lunile aprilie şi mai, plata efectuându-se în data de 27 iunie.

PFA Mitroi Gheorghe este înregistrată în Bucureşti.

Ministerul Comunicaţiilor este acţionar la Romtelecom - 45,99% din capital, Poşta Română - 75% şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) - 100%.

În subordinea ministerului se află Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), Centrul Naţional "România Digitală" (CNRD), Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti şi Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii - INSCC Bucureşti.

"La încheierea contractului, prestatorul îşi asumă o acurateţe de minim 95% în prestarea de «servicii generale de consultanţă în management»", se spune în invitaţia de participare.

Parte a grupului elen OTE, Romtelecom este unul dintre cei mai importanţi jucători locali de telecomunicaţii.

În 2011, veniturile operatorului au scăzut cu 8,6%, la 655,1 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 23%, la 119,1 milioane euro.

Anul trecut, Poşta Română a încheiat cu afaceri de 1,26 miliarde de lei, de la 1,38 miliarde de lei în 2010, când pierderile au atins 121 milioane de lei. Pierderea sau profitul pe 2011 nu a fost făcută publică.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

Datele financiare pe 2011 nu au fost date publicităţii. Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, SNR a consemnat în 2010 o cifră de afaceri de 338,3 milioane de lei şi o pierdere netă de 43,4 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici