O treime dintre autoturismele Porsche din România, înregistrate pe firmă

O treime dintre autoturismele Porsche din România sunt înregistrate pe firmă, a declarat, luni, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Graţiela Iordache, în contextul în care Guvernul a eliminat deductibilitatea TVA pentru achiţiile realizate de către manageri în interes personal.

52 afișări
Imaginea articolului O treime dintre autoturismele Porsche din România, înregistrate pe firmă

O treime dintre autoturismele Porsche din România, înregistrate pe firmă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"31% din autoturismele Porsche sunt înregistrate pe firme şi bag mâna în foc că nu se plimbă agentul de vânzări cu ele", a spus Iordache.

Guvernul a aprobat recent o Ordonanţă de Urgenţă prin care firmele vor putea deduce TVA, până la 31 decembrie 2010, doar pentru maşinile folosite la anumite activităţi, precum taximetrie, şcolile de şoferi sau pentru cele utilizate în scop comercial în vederea revânzării, dar nu şi pentru autoturismele destinate exclusiv transportului rutier de persoane.

Taxa pe valoare adăugată aplicată contractelor de leasing pentru achiziţii auto va fi în continuare dedusă, pentru vehicule utilitare, nu şi pentru autoturismele folosite în interes personal de către managerii companiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici