Obama apără măsurile pe care le-a întreprins pentru relansarea economiei - VIDEO

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a apărat luni acţiunile economice întreprinse în primele şase luni ale mandatului prezidenţial, explicând că a "stins incendiul" pe care îl reprezenta criza, recunoscând totodată că mai sunt foarte multe de făcut pentru a stabiliza situaţia.

28 afișări
Imaginea articolului Obama apără măsurile pe care le-a întreprins pentru relansarea economiei - VIDEO

Obama apără măsurile pe care le-a întreprins pentru relansarea economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că ne-am îndepărtat de prăpastie. Cred că am stins incendiul", a declarat Obama, care se confruntă cu primele semne de îndoială din partea americanilor în ceea ce priveşte politica sa economică.

"Analogia pe care o folosesc uneori, este că aveam o casă superbă şi că aceasta a luat foc. Am ajuns aici şi am fost nevoiţi să folosim furtunul pentru incendii. Focul a fost stins, dar am descoperit că trebuie refăcută structura, reparat acoperişul, sistemul de încălzire nu mai funcţionează şi iată că am întârziat cu plăţile", a precizat acesta, citat de PBS.

Aceste lucrări mari, demarate cu "resursele noastre limitate" vor "dura o anumită perioadă", a recunoscut el. "Nu am scăpat de probleme şi nimeni nu este mai conştient decât mine de perioada grea pe care oamenii o traversează în acest moment", a explicat liderul american.

Obama a invocat măsurile pe care administraţia sa le-a luat în vederea relansării economiei, şi iniţiativa sa de a regulariza activităţile financiare pentru a împiedica asumarea de riscuri foarte mari, care au contribuit semnificativ la declanşarea crizei.

"Pentru moment, nu avem impresia că cei de pe Wall Street au remuşcări pentru toate riscurile pe care şi le-au asumat: nu avem impresia că ceea ce s-a întâmplat a provocat o schimbare de cultură sau de atitudine, motiv pentru care propunerile de reformă în domeniul reglementării financiare pe care le-am prezentat sunt importante", a declarat acesta.

Obama a explicat că nu are nici un regret cu privire la ajutorul financiar pe care statul federal l-a adus marilor instituţii financiare, printre care unele bănci precum Goldman Sachs, care acum anunţă profituri foarte mari, care i-ar putea şoca pe americanii afectaţi de şomaj şi recesiune.

"Dacă nu am fi oprit hemoragia sistemului financiar, situaţia ar fi fost foarte grea pentru toată lumea", a adăugat Obama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici