Obama caută noi măsuri pentru sprijinirea proprietarilor de locuinţe ipotecate

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, caută noi măsuri pentru întârzierea prescrierilor de ipoteci pentru proprietarii de locuinţe care au intrat în şomaj şi nu mai fac faţă ratelor la creditele ipotecare, au declarat surse oficiale apropiat administraţiei americane.

14 afișări
Imaginea articolului Obama caută noi măsuri pentru sprijinirea proprietarilor de locuinţe ipotecate

Obama caută noi măsuri pentru sprijinirea proprietarilor de locuinţe ipotecate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile ar trebui să ia în considerare metode de "indulgenţă de credit", prin care să permită datornicilor să întârzie, suspende sau să sară peste plăţi, măsuri considerate mai eficiente decât cele deja implementate pentru reducerea ratei de prescriere a ipotecilor.

Numărul de credite ipotecare eşuate a urcat puternic în ultimii trei ani în Statele Unite, pe măsură ce datornicii care au apelat la credite riscante au intrat în default, piaţa imobiliară a căzut, iar rata şomajului a crescut abrupt.

Însă oficialul citat a adăugat că ideea de introducere a "clemenţei" pentru datornicii intraţi în şomaj este încă în curs de elaborare, este dificil de formulat din punct de vedere legislativ şi ar putea aduce noi riscuri.

Măsura ar putea ajuta mai mulţi datornici care se confruntă cu dificultăţi financiare, însă ar putea crea "un stimul pervers" care ar distorsiona piaţa rezidenţială, a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici