Obama: Chrysler va face joi cerere pentru declararea falimentului

Chrysler va face, joi, cerere pentru declararea falimentului, după ce discuţiile cu creditorii, de restructurare a datoriilor, au eşuat, a declarat preşedintele american Barack Obama, care a precizat că Fiat va prelua o participaţie de 20% la producătorul auto american.

13 afișări
Imaginea articolului Obama: Chrysler va face joi cerere pentru declararea falimentului

Obama: Chrysler va face joi cerere pentru declararea falimentului

Acordul cu Fiat prevede că grupul italian ar putea deveni acţionar majoritar la Chrysler, după ce vor fi plătite împrumuturile de la guvernul american.

În pofida negocierilor intense din ultimele câteva săptămâni, Chrysler nu a reuşit să obţină sprijinul total al creditorilor pentru a evita primul faliment din istorie al unui producător auto important din Statele Unite.

În cadrul procedurilor de faliment, guvernul SUA va furniza o finanţare de până la 3,5 miliarde de dolari pentru continuarea operaţiunilor.

Chrysler se va afla în faliment o perioadă de 30-60 de zile, iar GMAC va deveni noul său vehicul de finanţare, prin intermediul unei noi infuzii de capital din partea guvernului, de 4,5 miliarde de dolari.

Declararea falimentului Chrysler indică faptul că Obama este pregătit să adopte o poziţie fermă în ralaţia cu creditorii, în loc să cedeze la solicitările acestora, stabilind astfel tonul discuţiilor cu deţinătorii de obligaţiuni General Motors.

"S-au îndreptat spre faliment în ultimele câteva luni. Cea mai mare problemă este dacă acţionarii vor avea capacitatea să adopte deciziile dificile necesare", a declarat Mirko Mikelic, manager de portofolii la Fifth Third Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici