Ocif şi Rothschild vor investi 200 milioane euro în proiecte imobiliare în România

Dezvoltatorul Ocif va investi, în parteneriat cu grupul financiar francez Rothschild, 200 milioane de euro în proiecte imobiliare în România, până în 2010, a anunţat, marţi, compania israeliană.

63 afișări
Imaginea articolului Ocif şi Rothschild vor investi 200 milioane euro în proiecte imobiliare în România

Ocif şi Rothschild vor investi 200 milioane euro în proiecte imobiliare în România

Primul proiect dezvoltat de grupul israelian, denumit Vivando Unirii, va fi amplasat pe un teren de 8.000 de metri pătraţi, lângă Piaţa Unirii, achiziţionat în anul 2006, şi va necesita o investiţie de 25 milioane euro.

Compania intenţionează să dezvolte în jur de 110 de locuinţe de una, două, trei şi patru camere, totalizând o suprafaţă construită de circa 10.500 de metri pătraţi.

"Vivendo este primul proiect pe care îl vom dezvolta în Bucureşti. Am plătit pentru teren 5,2 milioane de euro, iar investiţia se va ridica la circa 20 de milioane de euro", a declarat, marţi, într-o conferinţă, directorul general al Ocif, Avner Bar.

El a precizat că lucrările de construcţie au început de câteva luni, întregul proiect urmând să fie finalizat în luna iulie a anului 2009. Proiectul va cuprinde un singur imobil cu patru etaje, plus mansardă, şi şase scări, preţurile medii de vânzare fiind de 200.000 de euro.

Circa 80% din valoarea investiţiei va fi asigurată din împrumuturi de la Bancpost.

Compania mai deţine un teren de circa 90.000 de metri pătraţi în Pipera, unde intenţionează, de asemenea, să construiască un proiect rezidenţial.

"Deţinem deocamdată doar două terenuri în Bucureşti, dar negociem achiziţia de alte proprietăţi în Capitală şi în oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov. Strategia noastră este să dezvoltăm în special locuinţe şi, apoi birouri. Deocamdată nu vrem să dezvoltăm spaţii comerciale, deşi Bucureştiul oferă încă oportunităţi pe acest segment", a adăugat Bar.

Proiectul de lângă Unirea şi cel din Pipera vor fi dezvoltate în parteneriat cu grupul financiar francez, cele două companii deţinând părţi egale în fiecare investiţie. Reprezentantul Ocif estimează pentru fiecare dintre cele două proiecte un randament de peste 20%.

"Încercăm să atragem grupul Rothschild şi în alte proiecte, fiind un partener tradiţional al nostru", a precizat Bar.

În opinia sa piaţa imobiliară românească a atins un nivel de maturitate, care nu înseamnă însă scăderea preţurilor, ci o creştere mai moderată.

Ocif este unul dintre cele mai mari grupuri israeliene din domeniul dezvoltărilor imobiliare, cu activităţi în Israel şi în străinătate. În Europa de Est, compania mai dezvoltă imobiliare în Bulgaria, la Sofia şi Plovdiv.

Grupul a fost înfiinţat în anul 1963 de omul de afaceri israelian Moshe Aviv sub numele de Aviv Company Public Works and Building Contractor. În anul 1993, Aviv Company a cumpărat pachetul majoritar al firmei Ocif Investment and Development, iar grupul îşi schimbă denumirea în Aviv-Ocif. Anul trecut, Aviv a vândut toate acţiunile grupului Ocif.

Ocif Group a cumpărat în urmă cu o lună un teren de circa 90.000 de metri pătraţi în Moscova petru 100 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici