Oligarhul care şantajează Europa cu gaze, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus

CEO-ul Gazprom a ieşit teafăr de la din Bruxelles, salvat de dreptul de veto al lui Viktor Orbán. De asemenea, nu a fost afectat Vladimir Potanin, cel mai bogat rus, şi magnatul gazelor din Rusia, Leonid Mikhelson.

17563 afișări
Imaginea articolului Oligarhul care şantajează Europa cu gaze, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus

Oligarhul care şantajează Europa cu gaze, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus

UE caută să submieze puterea financiară a sistemului condus de Putin.

Cel mai singular caz îl priveşte pe Alexei Miller, autorul şantajului cu gazul lui Vladimir Putin împotriva Europei, în calitate de CEO al Gazprom.

Nici astăzi, Miller nu se află pe listele sancţiunilor europene. Bunurile lui nu sunt confiscate şi el poate călători în Uniunea Europeană ca oricare dintre compatrioţii săi.

Motivul este cunoscut de mulţi în clădirile de la Bruxelles: Ungaria lui Viktor Orbán se opune sancţiunilor împotriva lui Miller (şi tocmai a semnat un excelent acord de aprovizionare de la Gazprom).

Deocamdată, Vladimir Potanin, considerat cel mai bogat om din Rusia, cu active estimate de Forbes la 24,4 miliarde de dolari, şi magnatul gazelorm Leonid Mikhelson (deţinătorul unor active similare), sunt, de asemenea, feriţi de sancţiuni.

În acest caz, dreptul de veto pare să fi venit de la Paris, potrivit unor observatori europeni. Rolul lui Potanin este unul strategic pentru furnizarea de nichel industriei auto europene şi Mikhelson are acorduri cu compania franceză Tota l. Ungaria l-a salvat şi pe magnatul Andrei Bokarev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici