Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.025 de angajaţi, până la finele lunii august

Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va trimite în şomaj tehnic până la finele lunii august 1.025 de angajaţi, reprezentând aproximativ 30% din totalul salariaţilor, din cauza dificultăţilor de finanţare a capitalului de lucru, activitatea fiind redusă la 30% din capacitate, a anunţat marţi producătorul de îngrăşăminte chimice.

341 afișări
Imaginea articolului Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.025 de angajaţi, până la finele lunii august

Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.025 de angajaţi, până la finele lunii august (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor din serviciile funcţionale se poate face prin rotaţie pentru a asigura continuitatea şi competenţa în rezolvarea problemelor specifice fiecărui loc de muncă", se arată într-un comunicat trimis Bursei de către Oltchim.

Cei 1.025 de salariaţi vizaţi sunt salariaţi care îşi desfăşoară activitatea atât la punctul de lucru din Râmnicu Vâlcea, cât şi la divizia Petrochimică din Bradu, Argeş.

În prezent compania are un număr total de 3.454 angajaţi, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Roibu, directorul general şi preşedintele CA al Oltchim.

Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face în perioada 10 august - 31 august, iar în acest timp salariaţii vor rămâne la dispoziţia angajatorului, firma având oricând posibilitatea să dispună reluarea activităţii în condiţii nnormale de lucru.

"Pe durata suspendării contactelor, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat", se precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici